Fly Drive Noord Spanje

11 Dagen

Deze autorondreis door het noorden van Spanje begint in Bilbao of naar wens in Madrid. U bezoekt het groene noorden met plaatsen als Bilbao, Santander, Leon en Santiago de Compostela. Tevens doorkruist u de indrukwekkende Picos de Europa.

 

Het Programma in het kort

 • Dag 1.
  Bilbao
 • Dag 2.
  Bilbao - Limpias, ca. 66 km
 • Dag 3.
  Limpias - Santillana del Mar, ca 50 km
 • Dag 4.
  Santillana del Mar - Cangas de Onis, ca. 97 km
 • Dag 5.
  Cangas de Onis - Gijon, ca. 71 km
 • Dag 6.
  Gijon - Ribadeo, ca. 170 km
 • Dag 7.
  Ribadeo - Vilalba/Lugo, ca. 90 km
 • Dag 8.
  Vilalba (Lugo) - Santiago de Compostela, ca. 85 km.
 • Dag 9.
  Santiago de Compostela - León, ca. 340 km
 • Dag 10.
  León - Burgos - Logroño/La Rioja, ca. 285 km
 • Dag 11.
  Logroño - Bilbao, ca. 135 km

Dag 1

Bilbao

Bilbao, Guggenheim Museum Hier vindt u het fantastisch ogende Guggenheim museum. Dit spraakmakende ontwerp van Frank Gehry is een echt meesterwerk. In het historische hart van de stad vindt u tal van gezellige bars en restaurantjes waar u de lekkerste tapas kunt proeven. Geniet van deze stad bekend m de pinxos en tapas.

Parador de Argómaniz ★★★★

Deze Parador is het voormalige paleis, in Renaissancestijl, van de adellijke familie Larrea. In de gevel is het familiewapen gebeiteld. Het interieur van het paleis is nog steeds zeer sfeervol en straalt een voorname rust uit.Napoleon verbleef in 1813 in dit Renaissance paleis om na de Russische Veldtocht op krachten te komen voordat hij de stad Vitoria/Gasteiz aanviel. Hij leed hier een beslissende nederlaag en moest Spanje prijsgeven aan de geallieerden.

Dag 2

Bilbao - Limpias, ca. 66 km

Limpias Halverwege de groene kust van de Golf van Biskaje ligt de autonome regio Cantabrië. Het landschappelijk decor met heuvels, baaien en stranden is vriendelijk en heeft een beetje een Normandische allure. Leuke stop is Castro de Urdiales. De fraaie kerk met gotische ornamenten toornt hoog uit boven de vissershaven. Rond de baai van Laredo met fraaie stranden ligt Santoña dat gedomineerd wordt door twee forten.

Parador de Santillana Gil Blas ★★★★

Parador Gil Blas bevindt zich op het centrale plein in de mooie Cantabrische stad Santillana del Mar. Dit aantrekkelijke en moderne hotel biedt de perfecte ambiance voor een ontspannen uitje.Deze Parador ligt op het plein van het autovrije Santillana del Mar, waar de belangrijkste karakteristieke gebouwen van de stad liggen. De stad is verklaard tot Nationaal Monument. U vindt er zowel middeleeuwse huizen en verdedigingstorens als Renaissancepaleizen.Prachtig herenhuis uit 17/18 de eeuw.

Dag 3

Limpias - Santillana del Mar, ca 50 km

Santillana del Mar In het voetspoor van de pelgrims rijdt u in westelijke richting naar het middeleeuwse stadje Santillana del Mar dat in haar geheel tot het Werelderfgoed behoort. De oudste kerkelijke gebouwen dateren uit de 12de eeuw. Aan de nauwe straten met kinderkopjes liggen de goudstenen huizen die met familiewapens zijn behangen. Vlakbij kunt u ook nog een bezoek brengen aan het Altamira museum met een replica van de prachtige grotten met schilderingen uit de prehistorie. Santander is een mondaine badplaats en is tevens de hoofdstad van de regio Cantabrië.

Parador de Cangas de Onís ★★★★

De Parador ligt prachtig in het plaatsje Villanueva de Cangas, aan de oever van de rivier de Sella waar in het water de contouren van de Parador weerspiegeld worden. Op de achtergrond is het fabuleuze landschap van de Picos de Europa te zien. De Parador is een ideaal startpunt om het Asturische landschap te ontdekken. Zo ligt het Nationale Park de Picos de Europa op ca. 25 km afstand en ligt de kustplaats Rabadesella eveneens op ca. 25.Koning Alfonso I de Katholieke begon met de bouw op 21 februari 746. Het werd omgebouwd tot klooster en tot 1835 huisde er de Orde van San Benito. In 1907 werd het klooster uitgeroepen tot Nationaal Monument. Er werd een moderne vleugel in bijpassende stijl bijgebouwd. In de Parador zijn twee zalen waar archeologische voorwerpen tentoongesteld worden die gevonden zijn bij de restauratie. Direct naast de Parador ligt de kerk Santa Maria de Gracia die een prachtig 17e eeuws portaal heeft.

Dag 4


Santillana del Mar - Cangas de Onis, ca. 97 km

Lagos de Covadonga Langs de fraaie kustlijn waar leuke vissersplaatsjes langs liggen doemen in de verte de toppen van het bergmassief Picos de Europa al op. Een teken dat u het Prinsdom van Asturië nadert. Een rit door het majestueuze Picos gebergte voert u naar de basiliek van Covadonga en de hooggelegen gletsjermeren. Een spectaculaire tocht die u zeker niet mag missen!

Parador de Gijón ★★★★

Deze Parador ligt op één van de mooiste plekjes van de stad naast het voetbalstadion van Gijon. De afstand naar het centrum is ca. 1,5 km. Oviedo bevindt zich op ca. 30 km en u kunt deze stad bereiken langs de route van de gothische kathedralen.Deze Parador is deels in een honderd jaar oude molen ondergebracht. Een bezoek aan Gijón met de merkwaardige Romeinse thermen van Campo Valdés, het archeologische park en de Palacio de Revillagigedo is zeer de moeite waard. U kunt er ook voor kiezen (via beide kanten van Gijon) een rit maken langs de prachtige Costa Verde met aangename kustplaatsjes als Tazones, Lastres en La Isla en Ribadesella waar de grotten van Tito Bustillo met prachtige muurschilderingen kunnen worden bewonderd. Op 12 km afstand ligt een golfbaan. Verder zijn er mogelijkheden voor wandelen, mountainbiken, paardrijden, zweefvliegen en rotsklimmen. De luchthaven van Oviedo ligt op 45 km.

Dag 5


Cangas de Onis - Gijon, ca. 71 km

Picos de Europa met schapen Vandaag een mooie tocht vol natuur en cultuur. De Sierra del Sueve is een tussengebergte van ongekende schoonheid en vormt de natuurlijke scheiding tussen het Picos de Europa bergmassief en die grillige kustlijn van de Atlantische Oceaan. Richting zee is het landschap minder robuust met valleien vol appelboomgaarden en kleine dorpjes met 'horreos', typische graanschuren op stelten. De aanwezigheid van vele Romaanse kerkjes herinneren eraan dat Asturië in de 9de eeuw een hoofdrol heeft gespeeld in de bedevaart naar Santiago de Compostela.

Parador de Ribadeo ★★★★

Deze Parador ligt aan de mond van de rivier de Eo, aan de kust van Asturië. De schitterende locatie geeft een prachtig uitzicht over het Galicisch platteland, de zee en de kleine stadjes van Asturië, die aan de andere kant van de rivier liggen. In Ribadeo zijn de ruïnes van het kasteel van San Damián en de Puente dos Santos zeer de moeite waard. Op 10 km afstand ligt het merkwaardige strand Las Catedrales. De grillige rotsen geven de indruk een kathedraal voor te stellen en het aanzicht verandert naarmate het eb of vloed is. In de omgeving kunt u paardrijden, vissen of zeilen. Op ca. 3 km ligt een golfbaan. Een excursie langs de rías is ook interessant.

Dag 6


Gijon - Ribadeo, ca. 170 k

<p"> Oviedo Eerst een stop in de mooie stad Oviedo, de voormalige hoofdstad van Spanje (9de eeuw) en bakermat van de St. Jakobsroute. Op de plaats waar de Gotische kathedraal staat, ging de Asturiaanse koning Alfonso II El Casto na herontdekking van het graf van de apostel, in 814 als eerste op bedevaart naar de graftombe. Miljoenen pelgrims zouden door de eeuwen heen in zijn voetspoor volgen. Vervolgens gaat de reis langs de kust met talrijke vissersdorpen naar de naburige provincie Galicië. Leuke stop is het strand Playa de los Catedrales. Erosie heeft het zachte gesteente van de hoge klippen zodanig uitgesleten dat het op een heuse kathedraal lijkt. Overnachting in de Parado van Ribadeo.

Parador de Vilalba ★★★★

Deze indrukwekkende Galicische toren uit de 15de eeuw was de vroegere verblijfplaats van de hertogen van Vilalba, de heren van ‘Andrade’, en wordt gekenmerkt door dikke muren en donkerkleurig hout. Later werd naast de toren een nieuw gedeelte bijgebouwd in de stijl van een typisch Galicisch paleis.Parador de Vilalba is gevestigd in een Middeleeuwse toren met 6 kamers. Dit hotel, vroegere naam ‘Condes de Vilalba’, bestaat verder uit een nieuwgebouwd gedeelte in de stijl van een typisch Galicisch paleis waar de overige 42 kamers, de bar en het restaurant gevestigd zijn.

Dag 7


Ribadeo - Vilalba/Lugo, ca. 90 km

Lugo Na een ontbijt met uitzicht over de getijrivier vervolgt u de tocht landinwaarts naar Mondoñedo. Met ligging in een brede vallei was dit religieuze centrum eens de hoofdstad van Galicië. De kathedraal van San Mariño, met schitterende Romaanse gevel herbergt één van de mooiste musea met religieuze kunst van Spanje. Vervolgens door naar Lugo, één van de laatste halteplaatsen van belang voor bedevaartgangers naar Compostela. Enorme stadswallen die stammen uit de tijd van de Romeinen omsluiten de oude binnenstad.

Parador de Cambados ★★★★

De Parador ligt in het groene landschap van Rias Baixas, om precies te zijn in de monding van de rivier de Arousa, met zijn pijnbomen, stranden en baaien aan de kust van Galicië. De Parador is zeer centraal gelegen in het stadje Cambados, op 19 km van het exclusieve eilandje Isla de la Toja met een prachtige links-golfbaan. Verder hoort een bezoek aan Santiago de Compostela natuurlijk op het programma te staan maar ook de bijna fjordenachtige kustlijn is een tocht meer dan waard. De Galicische ‘rías’, de door de zee overspoelde en verzonken riviermondingen en de bijzonder grillige kustlijn, bezaaid met eilandjes gevormd door stranden en steile rotspartijen zijn onmiskenbare geologische wonderen.De Parador was vroeger een herenhuis, het Pazo de Bazán, dat gebouwd is in de 17e eeuw. Hoewel de Parador midden in het stadje ligt, wordt u hier omringd door een serene rust die nog eens extra versterkt wordt door de prachtige tuin, de gevels in zachte pasteltinten en de houten plafonds. De binnenplaats heeft arcaden, een fontein en een hoge palmboom.

Dag 8


Vilalba (Lugo) - Santiago de Compostela, ca. 85 km.

Santiago de Compostela Vandaag voert de tocht naar Santiago de Compostela. Op de Praza do Obradoiro staat de indrukwekkende kathedraal, die volgens de legende de stoffelijke resten van Sint Jacob in de crypte herbergt. De zwart granieten deurlijst is gepolijst en uitgehold door de handen van miljoenen pelgrims. Misschien heeft u geluk en wordt de Bota Fumeiro, het reusachtige wierookvat tijdens de pelgrim mis door de basiliek geslingerd! Dankzij de vele palacios, kerken, smalle straatjes en pleintjes, is Santiago één van de aantrekkelijkste steden van Spanje.

Parador de Corias ★★★★

De Parador de Corias ligt in Cangas del Narcea in Asturië,en is gevestigd in een 11e eeuws klooster. Het beschikt over een tentoonstellingsruimte, met onder meer archeologische overblijfselen van het oorspronkelijke gebouw.Dit klooster op grens van Asturië en Leon werd bewoond door Benedictijner monniken en is uitgeroepen tot nationaal historisch en artistiek monument.

Dag 9


Santiago de Compostela - León, ca. 340 km

Leon Vanaf Santiago rijdt u via Ponferrada naar Leon, een mooi tocht door het heuvellandschap en door kleine dorpen. In Leon kunt u de mooie kathedraal bezoeken.

Parador de Calahorra ★★★★

Deze ligt in het centrale park van de stad Calahorra in het wijngebied Rioja, aan het einde van een tuin aan de hoofdstraat die loopt naar het historische centrum. Calahorra is een plaatsje op de vlakte van de rivier de Ebro, die stroomt van oost naar west. De kathedraal van Calahorra stamt uit de Romeinse tijd en is zeker een bezoek waard. In de omgeving kunnen talrijke wijnhuizen worden bezocht (bijv. in Logroño) maar u kunt ook wandelen, trekken, kanoën of het wijnmuseum van Briones bezoeken. Ook start in Calahorra een 30 km lange Dinosaurusroute en een route langs bekende kloosters, zoals Ganas en San Millán.Het hotel is opgetrokken in rode baksteen. De gevel is zeer typisch. In het interieur ziet u duidelijk religieuze Middeleeuwse invloeden.

Dag 10


León - Burgos - Logroño/La Rioja, ca. 285 km

Burgos Burgos heeft een rijk historisch verleden en de vele monumentale bouwwerken herinneren eraan dat de stad door de eeuwen heen een belangrijke halteplaats was voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. De imposante kathedraal is zonder twijfel hét pronkstuk van Burgos en mag zich één van de grootste van Spanje noemen. Gezien vanaf het kerkplein trekt vooral de prachtige lantaarntoren direct de aandacht. Burgos is ook de geboortestad van de legendarische held El Cid die samen met zijn vrouw Jimena in de kathedraal begraven ligt. Overnachting vlakbij Logroño in de Parador Santo Domingo of Parador de Fresnada midden in het wijngebied van La Rioja.

Parador de Calahorra ★★★★

Deze ligt in het centrale park van de stad Calahorra in het wijngebied Rioja, aan het einde van een tuin aan de hoofdstraat die loopt naar het historische centrum. Calahorra is een plaatsje op de vlakte van de rivier de Ebro, die stroomt van oost naar west. De kathedraal van Calahorra stamt uit de Romeinse tijd en is zeker een bezoek waard. In de omgeving kunnen talrijke wijnhuizen worden bezocht (bijv. in Logroño) maar u kunt ook wandelen, trekken, kanoën of het wijnmuseum van Briones bezoeken. Ook start in Calahorra een 30 km lange Dinosaurusroute en een route langs bekende kloosters, zoals Ganas en San Millán.Het hotel is opgetrokken in rode baksteen. De gevel is zeer typisch. In het interieur ziet u duidelijk religieuze Middeleeuwse invloeden.

Dag 11


Logroño - Bilbao, ca. 135 km

Vandaag rijdt u in ca. 1,5 uur weer terug naar de luchthaven van Bilbao.

Parador de Argómaniz ★★★★

Deze Parador is het voormalige paleis, in Renaissancestijl, van de adellijke familie Larrea. In de gevel is het familiewapen gebeiteld. Het interieur van het paleis is nog steeds zeer sfeervol en straalt een voorname rust uit.Napoleon verbleef in 1813 in dit Renaissance paleis om na de Russische Veldtocht op krachten te komen voordat hij de stad Vitoria/Gasteiz aanviel. Hij leed hier een beslissende nederlaag en moest Spanje prijsgeven aan de geallieerden.

Rondreis op de mapOverige informatie

Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in België, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Auto huur

Standaard inbegrepen in de huursom

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid. Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft). Belangrijke informatie autohuur U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Inclusief

 • 10 overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • All-in Huurauto, categorie small
 • Retourvlucht naar aanleiding volgens programma
 • Luchthavenbelasting

Exclusief


 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart

Overige informatie

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice

Voorwaarden

Neem vrijblijvend een optie op deze reis

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen. Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten. U neemt een optie op de volgende reis. Uw reis wordt uitgevoerd door Vakantiestunt B.V. Aangesloten bij ANVR (4897), SGR (3001) en Calamiteitenfonds.


Your Page Title


© Copyright 2008-2024  vakantiecorsica.eu
v7.20240612